ZF 24

ASF este în analiză la Preşedinţie, termenul limită de promulgare este 9 aprilie

ASF este în analiză la Preşedinţie, termenul limită...

Autor: Roxana Pricop

04.04.2013, 12:08 402

Legea de înfiinţare a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) se află în analiză la Administraţia Prezidenţială, data limită pentru promulgare fiind 9 aprilie, potrivit lui Bogdan Oprea, purtătorului de cuvânt  al preşedintelui României Traian Băsescu.

ASF ar urma să preia de la 30 aprilie atribuţiile de supraveghere a pieţei de capital de la CNVM, a pensiilor private de la CSSPP şi a asigurărilor de la CSA. Deşi 30 aprilie era termenul limită până la care trebuie înfiinţat ASF, aşa cum era specificat în proiectul de lege, iar legea a ajuns pe masa preşedintelui pentru promulgare, sunt multe ne­cunoscute despre cum anume va funcţiona viitoarea insti­tuţie, despre cum vor fi luate deciziile, despre cum vor fi armo­nizate comisioanele şi tarifele de pe cele trei pieţe financiare.

Potrivit unor surse parlamentare, preşedintele ar uma să întoarcă spre reexaminare în Parlament legea de înfiinţare a ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO