Burse - Fonduri mutuale

Aurul atinge maximul din aprilie ca urmare a datelor slabe de pe piaţa muncii din SUA şi a izolării diplomatice a Qatarului

Aurul atinge maximul din aprilie ca urmare a datelor...

Autor: Liviu Popescu

07.06.2017, 00:00 225

Gramul de aur era cotat ieri la Bucureşti de Banca Naţională la 168,2 lei, cel mai ridicat nivel din 28 aprilie încoace, ca urmare a datelor slabe privind numărul de locuri de muncă din SUA, care au diminuat perspectivele unei creşteri agresive a ratelor dobânzilor la dolari.

Faţă de şedinţa precedentă, cea din 31 mai, preţul gramului de aur a urcat la Bucureşti cu 1,9%. Pe de altă parte evoluţia favorabilă a preţului aurului a fost influenţată şi de sporirea tensiunilor dintre Qatar, acesta din urmă fiind acuzat de sprijinirea extremismului şi subminarea stabilităţii regionale. BNR calculează preţul unui gram de aur în funcţie de cotaţiile de pe pieţele externe.

„Preţurile metalelor preţioase au urcat pe seama cererii globale pentru active de refugiu înainte de alegerile parlamentare din Regatul Unit şi de şedinţa din această săptămână a BCE“, se arată într-o notă a economiştilor de la Piraeus Bank. Ieri uncia de aur se tranzacţiona la aproape 1.290 de dolari, în vecinătatea maximului ultimelor şapte săptămâni. Preţul unciei de argint fluctuează în jurul a 17,6 dolari, iar platina a crescut peste 960 de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO