Burse - Fonduri mutuale

Aviz cuponarilor care au uitat că sunt acţionari. Depozitarul Central eliberează vineri gratuit extrase de cont

Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central. Fotograf: Alexandru Hojda

Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central. Fotograf: Alexandru Hojda

Autor: Roxana Pricop

20.04.2016, 00:05 2201

Depozitarul Central organizează vineri, 22 aprilie, la sediul său din bulevardul Carol I, numărul 34-36, Ziua Porţilor Deschise, pentru a marca nouă ani de la înfiin­ţare, prilej cu care va elibera gratuit extrase de cont pentru persoanele interesate şi va or­ganiza seminarii pentru studenţi ai Academiei de Studii Economice.

Ziua Porţilor Deschise se va derula vineri între orele 09:00 şi 16:30.

„Îi aşteptăm la sediul Depozitarului Cen­tral vineri, 22 aprilie, pe toţi cei care vor dori să ştie la ce companii deţin acţiuni, pentru a primi în mod gratuit extrasul de cont. De ase­menea, aşteptăm la sediul nostru şi studenţi ai Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice, pentru a le prezenta activitatea Depozitarului Central şi rolul său în piaţa de capital românească”, a declarat Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central, instituţia care ţine registrul acţionarilor pentru companiile listate la bursa din Bucureşti, fiind responsabilă de decontarea tranzacţiilor cu acţiuni.

Acţiuni în valoare de circa 350 milioane de euro, dobândite în timpul programelor de privatizare în masă, sunt „parcate“ la Depozitarul Central, într-un registru al „investitorilor“ care nu au conturi la firme de brokeraj şi nici măcar conturi la bancă. Depozitarul şi Bursa de Valori Bucureşti vor să-i trezească la viaţă pe „cuponari“ şi să-i facă să-şi elibereze acţiunile în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO