Banca Transilvania răscumpără 2 milioane de acţiuni în cinci şedinţe. Mai are de luat 6 milioane de acţiuni

7 mar 2017 Autor: Liviu Popescu

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cel mai tranzacţionat emitent din 86 de la bursa de la Bucureşti anul tre­cut, a răscumpărat în perioada 27 fe­bruarie-3 martie un număr de apro­xi­ma­tiv 2 milioane de acţiuni, pentru un preţ mediu de circa 2,74 lei. Pentru întreg pachetul de răscumpărări Banca Tran­sil­vania a plătit circa 5,9 mil. lei.

Preţul pentru o acţiune răscum­pă­rată a urcat de la 2,71 lei, cat era pe 27 fe­brua­rie, la 2,75 lei cat afişa pe 3 martie. Ieri o acţiune TLV se tran­zac­ţiona la 2,77 lei pe fondul unui rulaj de apro­xi­ma­tiv 4,5 mil. lei pană la ora 18:00. Inter­me­diarul procesului de răscumpărări de acţiuni a fost BT Capital Partners.

Banca Transilvania a anunţat recent un program de răscumpărare ce vizează cum­părarea unui număr de maxim 10 mi­lioane de acţiuni (din totalul celor 25 mi­lioane de acţiuni aprobate a fi răs­cum­părate de către AGEA) în perioada 22 februarie-27 martie. Prima perioadă de răscumpărări, din 22, 23 şi 24 fe­brua­rie, a vizat 1,7 milioane de acţiuni TLV. Astfel, banca de la Cluj a răscumpărat de cand a dat startul acestui program 3,8 mi­lioane de acţiuni şi mai are circa 6 mi­lioane.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2017

 

Cuvinte cheie:
Banca Transilvania
, actiuni
, rascumparare
, sedinte
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide