Burse - Fonduri mutuale

BET a coborât sub pragul psihologic de 7.000 de puncte

BET a coborât sub pragul psihologic de 7.000 de puncte

Autor: Roxana Pricop

18.03.2015, 00:02 689

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a scăzut în şe­din­ţa de ieri cu 0,7%, până la 6.981 puncte, tras în jos de deprecierea cu peste 2,2% a acţiunilor Băncii Transilvania (TLV) care deţin o pondere ridicată în indice.

Faţă de începutul anului, indicele BET are un minus de 1,4%. Pentru ultimele 12 luni, principala referinţă a bursei are un plus de 11%.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

În Europa de Vest, principalele pie­ţe de acţiuni au deschis tranzacţiile de marţi în stagnare, în urma speculaţiilor referitoare la faptul că Rezerva Fede­rală nu va creşte dobânda de politică monetară în şedinţa din această săptă­mână, pe fondul unor rezultate slabe ale eco­nomiei SUA. Pe parcursul şe­din­ţei însă, pieţele europene de acţiuni au trecut pe scăderi. Indicele german, care în urmă cu două zile a atins pragul record de 12.000 de puncte, a scăzut ieri cu 1,8%.

Investitorii de pe pieţele externe aşteaptă decizia Fed în ceea ce priveşte dobânda-cheie, în urma şedinţei care va începe marţi şi se va încheia miercuri.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni pe bursa de la Bucureşti s-a situat la 29 milioane de lei (6,5 mil. euro) până la ora 17:30, cu jumătate de oră înaintea închiderii şedinţei de tranzacţionare.

Rulaje mai ridicate au înregistrat Fondul Proprietatea (FP), cu 8 milioane de lei, Banca Transilvania, cu 5,6 milioane de lei, şi Romgaz (SNG), cu 7,8 milioane de lei, sumă care include şi un transfer de tip deal de 3,1 mil. lei.

Titlurile Banca Transilvania au scă­zut cu 2,2%, până la o cotaţie de 2,1 lei/ titlu, după ce luni au crescut cu 1,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO