Burse - Fonduri mutuale

Braun, NN Investment Partners: Interesul pentru sectorul bancar ar putea fi dezmorţit

Braun, NN Investment Partners: Interesul pentru sectorul...

Autor: Liviu Popescu

26.08.2016, 00:08 789

► Eventuala încetinire a creditării va afecta rezultatele de anul viitor

► Sectorul energetic a avut rezultate care-i au demotivat pe investitori.

Sectorul bancar, care cu­prinde patru emitenţi, a sur­prins cel mai plăcut aştep­tările analiştilor în primul se­mestru, atât prin câşti­gu­rile din tranzacţia Visa Europe, cât şi prin provizioanele mai reduse pentru legea dării în plată. Pe viitor, rezulta­tele ar putea fi mai bune în special pentru sectorul de producţie şi de transport de gaze naturale, consideră Horia Braun, director de investiţii al NN Investment Partners din Cehia.

„Până de curând, investitorii mani­fes­tau o relativă reticenţă faţă de sis­te­mul bancar românesc, mai ales în con­tex­tul noii legislaţii menţionate şi al ni­ve­lului relativ crescut al creditelor ne­per­for­mante“, a spus Braun pentru ZF. Rezultatele pozitive şi mai ales tre­cerea pe profit şi plată în premieră de di­vi­dende în cash au însă poten­ţialul ca, alături de suportul oferit creditării de creşterea economică, să dez­mor­ţeas­că interesul pentru sector, adaugă el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO