Burse - Fonduri mutuale

Broadhurst, acţionar cu 7% la Oil Terminal, acuză directorul general al companiei de manipularea pieţei

Broadhurst, acţionar cu 7% la Oil Terminal, acuză...

Autor: Liviu Popescu

12.08.2016, 00:00 298

Fondul de investiţii Broadhurst Investments, acţionar cu 7% la compania de stat Oil Terminal (OIL) cheamă acţionarii pentru a aproba pornirea acţiunii în răspundere împotriva directorului general şi al administratorului pentru prejudicirea companiei.

Broadhurst susţine că directorul general al Oil Terminal Viorel Ciutureanu a manipulat piaţa de capital pe care sunt tranzacţionate acţiunile companiei, prin falsificarea situaţiilor financiare preliminare aferente anului 2015.

De asemenea, fondul de investiţii susţine că directorul Oil Terminal a aprobat ca pierderi înregistrate cu clienţi în insolvenţă precum Oil Prod, Oltchim, Interagro să fie considerate costuri nedeductibile fiscal în situaţiile financiare.

„Prelungirea nelegală a contractului de mandate de director general al societăţii pentru patru ani”, este un altul dintre motivele pentru care Broadhurst solicită convocarea acţionarilor. Oil Terminal este o companie deţinută majoritar de stat şi 56 mil. lei capitalizare. În perioada august 2015-august 2016 titlruile OIL au scăzut cu 3,5%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO