Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj s-ar putea trezi cu un actionar surpriza care a luat 10% din companie in doua zile

Broker Cluj s-ar putea trezi cu un actionar surpriza care a luat 10% din companie in doua zile
11.08.2009, 20:10 50

Un grup de investitori a achizitionat de pe Bursa in ultimele doua zile circa 10% din actiunile societatii de intermediere Broker Cluj (BRK), fortand pretul, care a sarit in aceasta perioada cu peste 23%, pana la un nivel de 0,237 lei/actiune.

Valoarea achizitiilor se ridica la aproximativ 1,5 mil. euro (6,1 mil. lei).
Pachetul astfel transferat in piata este suficient pentru ca un investitor sa devina cel mai mare actionar din cadrul Broker, in conditiile in care principalul actionar al societatii este Ioan Cartis, care detine 8,22% din participatie, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei.
Depasirea unui prag de 5% din companie trebuie anuntata in termen de trei zile, iar pana ieri nu fusese nimeni raportat cu achizitii pe actiunile Broker. Avansul semnificativ al titlurilor firmei de intermediere a ridicat interesul unora dintre cei mai importanti actionari ai societatii, Petru Prunea si firma Intervalco fiind raportati fiecare cu vanzarea unui pachet de un milion de actiuni.
Tranzactiile s-au realizat la un pret de 0,22 lei/actiune, dupa avansul de aproape 15% inregistrat de titlurile Broker in sedinta de luni, valoarea tranzactiilor ridicandu-se astfel la peste 100.000 de euro.
"Nu stim cine este cumparatorul ultimelor tranzactii, dar in trei zile sper sa aflam, intrucat vom inainta o cerere catre Depozitarul Central in acest sens. Suntem extrem de interesati de cine cumpara in conditiile in care volumele tranzactionate sunt destul de insemnate. Ne bucuram foarte mult insa ca vedem un asemenea interes pentru societate", a declarat Anton Ionescu, presedintele Consiliului de Administratie al Broker.
Atat Prunea, cat si Martin Miron, administratorul firmei Intervalco, au declarat ca daca pretul titlurilor Broker continua sa creasca vor mai vinde din participatiile pe care le detin in cadrul societatii de intermediere. Potrivit informatiilor de pe site, Petru Prunea detine 3,5% din companie, in vreme ce societatea Intervalco controleaza aproape 6,2% din actiuni.
"M-am decis sa vand in ultimele noua minute din sedinta de ieri (luni - n.a.), dupa aprecierile puternice inregistrate de companie in cursul zilei. Nu stiu pana la sfarsitul zilei ce fac, poate mai vand, dar nu sunt hotarat sa lichidez participatia in cadrul Broker. Nu stiu cine este cumparatorul, dar ma bucur sa vad un asemenea interes pentru companie", a declarat Miron.
Petru Prunea, fostul presedinte si director general al societatii de intermediere, a mai declarat anterior ca este interesat sa-si lichideze participatia pe care o detine in cadrul Broker, pentru a reinvesti banii pe Bursa.
"Cu banii luati pe tranzactia de ieri (luni - n.a.) nu am intrat imediat pe piata. Astept o perioada sa se linisteasca piata si eventual o scadere a preturilor. La Broker sunt in continuare interesat sa vand si daca merge bine, mai ies cu un milion de actiuni la vanzare, din cele opt ramase", a declarat Prunea. In urma tranzactiei de luni, Prunea a incasat peste 52.000 de euro pentru titlurile Broker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO