Burse - Fonduri mutuale

Brokerii locali ar vrea şi ei să scape de acţiunile ieftine, care necesită mai multă muncă decât aduc venituri

Brokerii locali ar vrea şi ei să scape de acţiunile...

Autor: Adrian Cojocar

05.12.2013, 00:08 576

Brokerii locali spun că Bursa de la Bucureşti ar trebui să urmeze exemplul bursei din Varşovia în iniţiativa acesteia de a obliga companiile listate ale căror acţiuni sunt „prea ieftine“, care poartă denumirea de „penny stocks“, să ia măsuri pentru aducea valorii acestora peste nivelul de un zlot/acţiune (echivalentul a 1,06 lei/titlu).

Astfel, începând cu ianuarie 2014 companiile ale căror acţiuni au un preţ sub 0,5 zloţi vor trebui să deruleze operaţiuni de consolidare.

„Cred că ar fi bine să se găsească şi la noi o soluţie în privinţa acţiunilor cu preţuri foarte mici. Problema este una veche şi din acest motiv s-au şi realizat aceste blocuri de acţiuni, ca tranzacţiile cu aceste acţiuni să nu inducă costuri prea mari faţă de veniturile pe care le generează. Rezultatul unei astfel de operaţiuni va fi că nu vom mai avea tranzacţii de 2 lei într-o zi pe câte un emitent care generează costuri pentru bursă, depozitar şi brokeri cu diseminarea de informaţii, pentru că după fiecare tranzacţie trebuie să-i transmiţi clientului raport, costuri de tranzacţionare, costuri de decontare, costuri de înregistare a transferului, toate fiind operaţiuni care necesită muncă şi nu aduc aproape niciun venit“, spune Octavian Dragolea, directorul sucursalei din Bucureşti a firmei de brokeraj IFB Finwest din Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO