Burse - Fonduri mutuale

Burci trimite in somaj tehnic 500 de angajati ai Romvag

09.02.2010, 23:00 118

Constructorul de vagoane de marfa Romvag Caracal (ROMJ), detinutde omul de afaceri Cristian Burci, a decis sa trimita in somaj, inperioada 8 - 26 februarie, circa 500 de angajati ai societatii. In2008, firma avea 2.368 de salariati.

Angajatii trimisi in somaj vor beneficia pe durata suspendariiactivitatii de o indemnizatie reprezentand 75% din salariul debaza, bani proveniti din fondul de salarii al companiei, se aratain raportul transmis Bursei de reprezentantii Romvag.

Vanzarile de vagoane la nivel internatinal au consemnat undeclin puternic anul trecut, ca urmare a reducerii traficului demarfuri atat pe fondul scaderii consumului, cat si al faptului cabancile nu au mai acordat atat de usor imprumuturi pentruinvestitii.

Potrivit declaratiilor anterioare ale lui Cristian Burci, uniiclienti ai grupului IRS, din care face parte si Romvag, si-auamanat comenzile de vagoane din cauza crizei.

In 2008, cifra de afaceri a Romvag Caracal s-a cifrat la 302,7mil. lei (82,2 mil. euro), iar castigul net a fost de peste 9 mil.lei (2,5 mil. euro). Producatorul de vagoane de marfa nu a publicatrezultate aferente anului trecut, insa grupul IRS, din care faceparte, estima pentru 2009 o scadere a afacerilor pe ansamblu de 20%in 2009, fata de 500 mil. euro, cifra de afaceri record atinsa cuun an in urma.

IRS mai controleaza companiile Astra Vagoane Arad si MevaDrobeta-Turnu-Severin, care produc vagoane de marfa, precum sicirca o treime din actiunile constructorului de nave Severnav.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO