Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţiunile Alro se apreciază cu 2,6% după anunţarea unor investiţii de 15 mil. euro

Bursă. Acţiunile Alro se apreciază cu 2,6% după...

Autor: Eduard Ivanovici

11.10.2023, 00:04 153

Cu 2,64% se apreciau acţiunile producătorului de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR) în după-amiaza zilei de ieri, pe tranzacţii de circa 30.000 de lei, ducând capitalizarea la 1,1 mld. lei. Anterior, grupul a aprobat demararea a trei noi proiecte de investiţii în valoare de 15 mil. euro, care vizează decarbonizarea procesului tehnologic si creşterea competitivităţii, în paralel cu alinierea la cele mai noi cerinţe şi recomandări în domeniul protecţiei mediului, scriu reprezentanţii companiei într-un raport publicat marţi la Bursă.

„În ultimii 20 de ani, am implementat un program complex de investiţii pentru transformarea Alro într-un producător de aluminiu cu valoare adăugată mare şi foarte mare, ale cărui operaţiuni au un impact redus asupra mediului înconjurător”, spune Gheorghe Dobra, director general al Alro. În urma aprobării revizuirii Programului de Investiţii Alro 2023 în Adunarea Generală Ordinară a acţionarilor, grupul a aprobat demararea în acest an a unei investiţii pentru creşterea eficienţei energetice a sistemului de alimentare cu energie electrică prin instalarea unei centrale fotovoltaice în incinta Alro, în conformitate cu strategia privind reducerea emisiilor de carbon aferente proceselor sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO