Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Antreprenorul elveţian Claudio Cisullo a vândut acţiuni ale dezvoltatorului imobiliar One United Properties de aproape 10 mil. lei

Bursă. Antreprenorul elveţian Claudio Cisullo a vândut...

Autor: Eduard Ivanovici

25.03.2024, 18:26 3092

CC Trust Group, o afacere de familie fondată şi deţinută de omul de afaceri elveţian Claudio Cisullo, a vândut 10 milioane de acţiuni la dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE) în data de 21 martie.

Tranzacţia a fost realizată pe piaţa DEAL a Bursei de Valori Bucureşti şi ajunge la 9,5 milioane de lei. Antreprenorul a vândut acţiunile la un preţ de 0,95 lei pe unitate, potrivit datelor bvb.ro.

Titlurile ONE se tranzacţionează în scădere cu 1,9% anul acesta şi în creştere cu 16,8% în ultimele 12 luni, la 0,97 lei pe acţiune şi o valoare de piaţă de 3,7 miliarde de lei. Compania este deţinută în proporţii egale de 27,7% de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, vehiculele de investiţii ale fondatorilor Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu.

One United a avut o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de lei în 2023, în creştere cu 30% prin comparaţie cu anul precedent, şi un profit net cu 9% mai mare, ajuns la 443,2 milioane de lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO