Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Aquila Part Prod Com finalizează achiziţia Romtec Europa pentru 3,2 mil. euro ca urmare a aprobării de către Consiliul Concurenţei

Bursă. Aquila Part Prod Com finalizează achiziţia...

Autor: Tibi Oprea

27.02.2024, 11:35 342

Aquila Part Prod Com (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, a obţinut avizul favorabil din partea Consiliului Concurenţei pentru preluarea Romtec Europa şi a finalizat tranzacţia cu o valoare totală de 3,2 milioane de euro.

„Finalizăm prima achiziţie de la listare şi ne bucurăm să extindem grupul prin preluarea Romtec, o companie cu 30 de ani de experienţă în producţia de lichide şi aerosoli pentru întreţinerea autoturismelor. Prin această primă investiţie într-o capacitate de producţie ne dorim să contribuim la dezvoltarea industriei locale şi să ne diversificăm portofoliul cu produse din peste 20 de branduri fabricate în România. AQUILA împreună cu echipa Romtec vor continua dezvoltarea de produse şi branduri noi, în linie cu obiectivele de creştere a afacerii anunţate anterior”, spune Cătălin Vasile, CEO al Aquila.

În conformitate cu planul de preluare, Romtec va continua să îşi desfăşoare activitatea ca entitate separată. În perioada imediat următoare, cele 2 organizaţii se vor concentra asupra schimburilor de expertiză şi resurse, cu scopul de a identifica toate sinergiile şi a crea beneficii comune valoroase.

„România poate fabrica produse de calitate, inovatoare, iar intrarea companiei în familia AQUILA este cea mai bună cale pentru Romtec să treacă la nivelul următor de creştere. Experienţa în producţie de peste 30 ani şi capacitatea de inovare a Romtec în acest sector de piaţa, împreună cu forţa comercială a AQUILA sunt ingredientele optime în construirea unui lider de piaţă local, şi apoi regional, în producţia de lichide şi produse de cosmetică pentru întreţinerea autoturismelor”, spune Florin Miron, fost asociat majoritar Romtec Europa.

Romtec, companie românească cu experienţă de 30 de ani în producţia de lichide şi aerosoli pentru întreţinerea autoturismelor, are un portofoliu de peste 20 de branduri dezvoltate în România, printre care Jet Xpert, Clima Xpert şi Brake Xpert, şi deţine o unitate de producţie în Iaşi. Produsele companiei sunt prezente pe rafturile a peste 1.000 de puncte de desfacere de pe întreg teritoriul ţării, de la marile lanţuri de retail, până la benzinăriile de la frontiere.

Compania desfăşoară activităţi de producţie şi comerciale în următoarele domenii: fabricarea de lichide pentru întreţinere auto, în ambalaje de tip „stand-up bag”; fabricarea de aerosoli (spray-uri) cu produse proprii sau pentru terţi; fabricarea de şerveţele umede şi fabricarea de antigel.

Aquila a încheiat primele 9 luni din 2023 cu afaceri în creştere, susţinute de segmentul de afaceri distribuţie, care a generat aproximativ 94% din cifra de afaceri a companiei. Veniturile Aquila au depăşit 1,7 miliarde de lei în primele 9 luni ale anului 2023, o creştere de aproximativ 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022. Profitul net al companiei a ajuns la 70 milioane de lei, un avans de 9%. Rezultatele financiare pentru anul 2023 vor fi publicate în data de 29 februarie 2024.

Aquila este deţinută în proporţie de 33,33% de Vasile Constantin-Cătălin, în timp ce Alin-Adrian Dociu deţine 25% din acţiuni. De la începutul acestui an, acţiunile AQ se tranzacţionează în creştere cu 20,1% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 133 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO