Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti se deschide la ora 9:45, dar investitorii „se trezesc“ abia la prânz

Bursa de la Bucureşti se deschide la ora 9:45, dar...

Autor: Roxana Pricop

22.09.2015, 00:06 683
Interesul investitorilor pentru tranzac­ţio­narea în predeschidere şi în prima oră a şe­dinţei bursiere, când teoretic se formează „sen­timentul“ pieţei pentru ziua în curs, a scăzut în ultimele luni, rulajul cu acţiuni ajungând cu greu la 100.000 de euro în prima oră de bursă.
 
Brokerii spun că investitorii de retail, cei res­pon­sabili cu asigurarea lichidităţii zilnice, au început să devină mai activi din a doua parte a şedinţei bursiere, atunci când intră şi fon­durile străine de investiţii în piaţă şi când pie­ţele externe dau semnale mai clare cu pri­vire la direcţia, spre nord sau spre sud, a cotaţiilor.
 
„Există şedinţe când în etapa de pre-deschidere, adică sfertul de oră dintre 9:30 şi 9:45, simbolurile pentru care există introduse ordine pot fi numărate pe degetele unei singure mâini. Dacă nu există informaţii, ştiri sau rapoarte din ziua anterioară, investitorii devin mai activi din a doua parte a şedinţei“, a spus Marcel Murgoci, director de tran­zacţionare la firma de brokeraj Estinvest din Focşani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO