Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti şi-ar putea continua declinul pe final de an prinsă în furtuna pieţelor externe

Bursa de la Bucureşti şi-ar putea continua declinul pe...

Autor: Ioana Tudor

17.12.2014, 00:07 673

Brokerii se aşteaptă ca aceste două săptămâni care au mai rămas din an să fie o perioadă agitată pentru bursa de la Bucureşti, în contextul unei volatilităţi ridicate pe pieţele externe, care se reflectă şi pe piaţa de capital autohtonă.

Indicele BET şi-a continuat declinul luna aceasta, după o scădere cu 1,4% în noiembrie. În decembrie, indicele BET a scăzut cu circa 4%. Indicele de referinţă al bursei este încă pe teritoriu pozitiv, cu un plus de circa 3% de la începutul anului.

„Văd scădere a indicelui BET în perioada următoare, însă cât de abruptă va fi aceasta depinde de ce se întâmplă pe pieţele externe“, a afirmat Rareş Nilaş, directorul general al firmei de brokeraj BT Securities.

Brokerii se aşteaptă la un final de an atipic, după ce în ultimii trei-patru ani luna decembrie a fost una de creşteri. „Mă aşteptam la creştere în decembrie pentru că în ultimul an aşa a fost, iar ce se va întâmpla până la finele anului depinde de contextul internaţional“, consideră Octavian Molnar, directorul general al IFB Finwest.

Indicele BET a înregistrat creşteri în decembrie în perioada 2010-2013, cea mai mare, de 7,5%, fiind consemnată în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO