Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti a organizat, la New York, „Romania Investors Day”

Bursa de Valori Bucureşti a organizat, la New York,...

Autor: Dan Straut

21.04.2017, 14:21 288

Potrivit BVB, companiile care au participat la ediţia din 2017 sunt Banca Transilvania, BRD, Aeroporturi Bucureşti, Bursa de Valori Bucureşti, Electrica, Fondul Proprietatea, Hidroelectrica, MedLife, Nuclearelectrica, Romgaz, Salrom, Transelectrica şi Transgaz. La eveniment, „43 de reprezentanţi de la 32 de fonduri de investiţii, care administrează peste 750 de miliarde de dolari, s-au întâlnit cu 13 companii româneşti”, precizează BVB. „Romania Investor Day” a fost organizată pentru a treia oară consecutiv la New York.

Principalii parteneri ai Bursei de Valori Bucureşti, instituţii financiare, în organizarea conferinţei de la New York din 2017, au fost Fondul Proprietatea, Franklin Templeton Investments, Banca Comercială Română, Erste Group şi Auerbach Grayson.

„Pe 20 aprilie, reprezentanţii BVB au discutat cu reprezentanţii FTSE Russell şi S&P Dow Jones Indices despre perspectivele şi condiţiile de promovare a pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă. O întâlnire de lucru este planificată cu MSCI în prima parte a lunii mai în Europa”, se arată în comunicat.

În cadrul întâlnirilor au fost prezentate şi discutate principalele coordonate ale evoluţiei pieţei bursiere româneşti, cum ar fi desemnarea BVB ca piaţă desemnată pentru tranzacţii de mari dimensiuni ale pieţei secundare şi primare (dovedită de tranzacţiile semnificative şi cele „accelerate” derulate în 2017, precum şi IPO-ul MedLife). Au fost remarcate, de asemenea, randamentele mari ale dividendelor, susţinute de consolidarea guvernanţei corporative şi a calităţii managementului companiilor listate la BVB, ca şi creşterea sustenabilă a PIB-ului României şi a perspectivelor macroeconomice.

„Potenţialul de ameliorare a lichidităţii pieţei care rezidă în lichidarea conturilor adormite, popularizarea operaţiunilor de împrumut a instrumentelor financiare şi şansele oferite prin consolidarea arhitecturii de tranzacţionare, după absorbţia de către BVB a celui de-al doilea operator de piaţă”, a mai comunicat instituţia bursieră de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO