Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Diminuarea Fondului Proprietatea după vânzarea participaţiei la Hidroelectrica a scăzut activele industriei locale de fonduri mutuale cu 13,5% în 2023. Numărul de investitori a crescut însă cu aproape 130.000.

Bursă. Diminuarea Fondului Proprietatea după vânzarea...
31.01.2024, 07:21 315

Activele nete ale celor 249 de fonduri mutuale disponibile în România, deschise şi închise, locale şi străine, au crescut în ultima lună de anul trecut cu 0,5%, la 39,7 miliarde de lei, echivalentul a 8 miliarde de euro, însă dinamica pe întreg anul indică o scădere de 13,5%, conform unui comunicat al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Evoluţia din 2023 a fost puternic determinată de reducerea activului net al Fondului Proprietatea (FP) ca urmare a acordării unui dividend special acţionarilor săi din încasările rezultate din oferta publică de vânzare de acţiuni Hidroelectrica (H2O). Scăderea a dus şi la o reducere pe măsură a valorii de piaţă a emitentului inclus în indicele de referinţă BET.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO