Burse - Fonduri mutuale

Bursa din Varşovia promite că va ajuta Sibex să atragă emitenţi

Autor: Mediafax

21.10.2010, 23:42 49

Bursa din Varşovia, acţionar la Sibex, va sprijini operatorulpieţei de capital din Sibiu pentru atragerea de noi emitenţi,inclusiv companii poloneze. "Ca acţionar al Sibex, nu vrem să fimpasivi şi vrem să ajutăm la dezvoltarea Bursei din Sibiu. În acestsens avem în derulare câteva proiecte, principalul fiind atragereade noi emitenţi", a declarat vineri într-o conferinţă de presăorganizată de Sibex la Păltiniş directorul departamentului dedezvoltare al Bursei din Varşovia, Robert Kwiatkowski.

El a menţionat că poartă discuţii chiar şi cu companii polonezecare ar intenţiona să se listeze la Sibex, însă nu a oferitdetalii, menţionând doar că o companie din domeniul agriculturiieste interesată în acest sens. Bursa de la Varşovia deţine circa1,8% din capitalul Sibex, însă având în vedere că nu poateparticipa la majorarea de capital derulată în prezent de operatorulde piaţă, deţinerea acesteia se va diminua. Operatorul nu poateparticipa la majorarea de capital întrucât se află în proces deprivatizare şi va fi listată pe propria platformă.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO