Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Filiala din Spania a Digi anunţă că a cumpărat licenţele de spectru de la Xfera Moviles pentru 120 mil. euro. Urmează aprobarea Comisiei Europene

Bursă: Filiala din Spania a Digi anunţă că a...

Autor: Liviu Popescu

12.12.2023, 09:31 687

Operatorul de telecomunicaţii Digi (simbol bursier DIGI) a anunţ că a încheiat un contract de achiziţie a licenţelor de spectru pentru utilizarea privată a domeniului public radioelectric aferente unui set de blocuri de frecvenţe cu spaniolii de la Xfera Móviles într-un contract de 120 mil. euro, care include o componentă condiţională de 20 mil. euro. 

“Societatea anunţă piaţa cu privire la încheierea de către Digi Spania în data de 11 decembrie 2023 a unui contract de transfer de spectru privind transferul de la Xfera Móviles, S.A. (parte din Grupul MasMovil Spania) şi achiziţionarea de către Digi Spania a licenţelor de spectru pentru utilizarea privată a domeniului public radioelectric aferente unui set de blocuri de frecvenţe (2 x 10 MHz în banda de 1.800 MHz, 2 x 10 MHz în banda de 2.100 MHz şi 20 MHz în banda de 3.500 MHz) („Licenţele de Spectru”) în schimbul unui preţ de 120.000.000 euro, care include o componentă condiţională de 20.000.000 euro („Contractul de Transfer de Spectru”)”, a anunţat Digi marţi dimineaţă într-un raport la Bursa de Valori Bucureşti.

Contractul de transfer de spectru a fost încheiat în contextul procedurii de control al concentrărilor economice condusă de Comisia Europeană pentru aprobarea unei concentrări prin care Lorca JVCo Limited şi Orange vor crea şi vor dobândi controlul în comun asupra unei întreprinderi cu funcţionalitate deplină care să includă operatorii lor de telecomunicaţii din Spania, potrivit Digi.

“În acelaşi context, Digi Spania şi Orange Espagne, S.A.U. au încheiat în aceeaşi dată un contract de opţiune prin care aceasta din urmă acordă Digi Spania opţiunea de a încheia în viitor un contract de servicii de roaming naţional („Opţiunea”) pentru furnizarea de către Orange Espagne, S.A.U. către Digi Spain a unor servicii de comunicaţii electronice mobile, care ar permite Digi Spain să acceseze toate tehnologiile disponibile în reţeaua mobilă a Orange Espagne S.A.U. sau a afiliaţilor săi, inclusiv MasMovil Ibercom S.A.U. în Spania. Transferul Licenţelor de Spectru şi acordarea Opţiunii sunt condiţionate, printre altele, de finalizarea tranzacţiei dintre Orange şi MasMovil, care necesită aprobarea Comisiei Europeane”.

Digi are o capitalizare bursieră de 4,22 mld. lei. În 2023 acţiunile au urcat cu 34% pe tranzacţii de 225 mil. lei. Spre comparaţie BET s-a apreciat cu aproape 30%. 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO