Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Finanţe personale. Cum văd marile bănci din afară, precum Morgan Stanley, Jefferies, Barclays, Citi, evoluţia acţiunilor Hidroelectrica până toamna viitoare: de la 110 la 130 lei faţă de 117 lei acum

Bursă. Finanţe personale. Cum văd marile bănci din...

Autor: Liviu Popescu

30.10.2023, 00:07 934

Odată cu listarea la Bursa de Valori Bucureşti într-o ofertă record de 2 miliarde de euro pe care i-a încasat Fondul Proprietatea şi i-a distribuit proprilor acţionari, Hidroelectrica (simbol bursier H2O) a intrat pe radarul departamentelor de analiză al unora dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume.

Pe listă sunt nume precum Citi, Morgan Stanley, Jefferies, Barclays şi PKO BP, care prezintă investito­rilor recomandări, fie cumpărare, menţinere sau vânzare a acţiunilor, şi preţurile ţintă pentru următoarele 12 luni.

Citi vede acţiunile producătorului de energie la 112 lei în toamna lui 2024, faţă de preţul de tranzacţionare de 117 lei acum, şi calificativul neutru. Morgan Stanley la 110 lei, Barclays 130 lei, Jefferies 127 lei, şi polonezii de la PKO la 125 lei. Cele mai recente schimbări la recomandări şi preţuri ţintă sunt la Citi şi Morgan Stanley, pe 26 respectiv 22 octombrie. Restul sunt din iulie încoace. Care sunt cei mai bine cotaţi analişti şi cum văd brokerii din România evoluţia acţiunilor?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO