Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Ce se întâmplă cu GDR-urile Romgaz de la Londra? Răzvan Popescu, CEO: Trebuie să recunoaştem că volumul de tranzacţionare este unul redus. Tranzacţiile de la Londra reprezintă circa 0,3% din cât se tranzacţionează la Bucureşti.

Răzvan Popescu, CEO al Romgaz: De la listare până acum, numărul GDR-urilor în circulaţie a scăzut cu 93,53%, cea mai mare parte a acestora fiind transferată pe piaţa reglementată administrată de BVB.

Răzvan Popescu, CEO al Romgaz: De la listare până acum, numărul GDR-urilor în circulaţie a scăzut cu 93,53%, cea mai mare parte a acestora fiind transferată pe piaţa reglementată administrată de BVB.

Autor: Tibi Oprea

08.01.2024, 07:22 398

Ca urmare a interesului scăzut şi a costurilor suplimentare, cel mai probabil producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) are în vedere delis­ta­­rea certificatelor globa­le de depozit (GDR-uri) listate la bursa de valori din Londra, aşa cum a făcut şi OMV Petrom (SNP) în octombrie 2023. De altfel, acţio­narii au aprobat deja achiziţionarea de servicii juri­dice în legătură cu GDR-urile, motiv pentru care ZF a discutat cu Răzvan Popescu, CEO al Romgaz, despre planurile cu privire la instrumentele de la Londra.

„Nu am luat o hotărâre în privinţa delistării de la Londra. Momentan, ne concentrăm pe majo­rarea capitalului social prin încorpo­rarea rezervelor, ceea ce presupune emiterea de noi acţiuni, respectiv GDR-uri. Urmărim constant evolu­ţia preţului GDR-urilor şi volumul tranzacţiilor cu acestea, la fel cum urmărim şi activitatea pe BVB. Trebuie să recunoaştem că volumul de tranzacţionare a GDR-urilor este unul redus. De la listare până acum, numărul GDR-urilor în circulaţie a scăzut cu 93,53%, cea mai mare parte a acestora fiind transferată pe piaţa reglementată administrată de BVB“, spune Răzvan Popescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO