Burse - Fonduri mutuale

Bursă. O companie controlată indirect de Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, a cumpărat participaţia deţinută de SIF Muntenia la Aro-Palace Braşov

Bursă. O companie controlată indirect de Horia...

Autor: Eduard Ivanovici

29.12.2023, 18:39 11512

Grupul hotelier Aro-Palace Braşov (simbol bursier ARO) a informat piaţa de capital pe 29 decembrie cu privire la decizia SIF Muntenia (SIF4) de a-şi vinde participaţia de 10,4% din capitalul social al grupului, conform unui raport de la BVB.

Pachetul a fost cumpărat de Winners First SRL, companie deţinută de Winners Holdings Investments, controlată la rândul ei de Castorius Limited. Societate înregistrată în Cipru, Castorius este vehiculul de investiţii al lui Horia Ciorcilă, preşedintele grupului financiar Banca Transilvania (TLV).

10,4% din capitalul Aro înseamnă aproximativ 15,9 milioane de lei în funcţie de preţul de tranzacţionare de la BVB, respectiv 0,38 de lei pe unitate.  Acţiunile societăţii s-au apreciat cu 40,7% anul acesta, pe un rulaj de 11,8 milioane de lei.

Cu o capitalizare de 153,2 milioane de lei, societatea este controlată în proporţie de 85,7% de Transilvania Investments Alliance (TRANSI).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO