Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Operatorul portuar Oil Terminal încheie contracte de prestări servicii şi expediţie în valoare totală de peste 150 de milioane de lei

Bursă. Operatorul portuar Oil Terminal încheie...

Autor: Eduard Ivanovici

29.12.2023, 12:26 357

Oil Terminal (simbol bursier OIL), operator portuar controlat de statul român, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti semnarea a trei contracte de prestări servicii şi expediţie, pe o perioadă de un an începând cu 1 ianuarie 2024, a căror valoare depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale.

Primul acord, încheiat cu OMV Petrom (SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, este în valoare de 54,3 milioane de lei. Obiectul contractului constă în „descărcare ţiţei din nave maritime şi predare la Conpet pentru pompare la rafinărie, descărcare/încărcare benzină, motorină, păcură şi produse chimice şi petrochimice din/în nave maritime, barje fluviale, vagoane cisternă CF, autocisterne, tancuri de buncheraj, depozitare ţiţei şi produse petroliere, amestecare motorină cu biodiesel”, scriu reprezentanţii Oil.

Al doilea contract, de 40 de milioane de lei, a fost semnat cu Oscar Downstream SRL Măgurele şi constă de asemenea în descărcare/încărcare motorină din/în nave maritime, barje fluviale, vagoane cisternă CF, autocisterne, tancuri de buncheraj, depozitare motorină, amestecare motorină cu biodiesel.

Compania a mai realizat un acord cu Petrotel Lukoil Ploieşti care ajunge la 56 de milioane de lei şi este similar celui încheiat cu OMV Petrom. În total, cele trei contracte valorează 150,3 milioane de lei.

Oil Terminal a încheiat primele nouă luni din an cu un profit consolidat de 23,5 milioane de lei, în scădere cu 18,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, şi afaceri de 258,2 milioane de lei, plus 20,7%. Cheltuielile s-au majorat cu 26,5% la 235 de milioane de lei.

Deţinute în proporţie de circa 88% de Ministerul Energiei, acţiunile OIL se tranzacţionează în scădere cu 21,1% în ultimul an, pe un rulaj de 15 milioane de lei şi o capitalizare de 380,6 milioane de lei, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO