Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Operatorul portuar Socep Constanţa şi-a majorat cu 41% cifra de afaceri din primele trei trimestre, la 141 mil. lei. Profitul net a crescut cu 75%

Bursă. Operatorul portuar Socep Constanţa şi-a majorat...

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2023, 18:39 207

Socep Constanţa, operator portuar listat la Bursă sub simbolul SOCP, a informat piaţa locală de capital cu privire la rezultatele financiare aferente perioadei ianuarie-septembrie 2023, din care reiese o cifră de afaceri de 141,26 milioane de lei, cu 41,3% mai mare decât în intervalul similar de anul trecut.

Cheltuielile societăţii au urcat de la 74,6 milioane de lei la 96,45 milioane la 30 septembrie 2023, în vreme ce activele s-au majorat cu 10% la 545,7 milioane de lei. Rezultatul net la nivel consolidat a constat într-un profit de 48,5 milioane de lei, plus 74,6%.

Luna trecută, Socep a anunţat că va contracta un credit de 18,75 milioane de euro de la BRD – Groupe Société Générale pentru continuarea proiectului de investiţii privind construirea unui terminal de cereale, respectiv al finalizării etapei secunde a acestuia, „Faza 2 construire terminal cereale cu siloz şi încărcător naval în Portul Constanţa”.

Anterior, societatea deţinută de grupul DD Constanţa a efectuat o majorare de capital de 34,6 milioane de lei pentru retehnologizarea capacităţilor de operare.

Socep este evaluat la 761,7 milioane de lei, după o creştere de 423% a acţiunilor anul acesta, unul dintre cele mai ridicate randamente de la Bursa locală în acest interval. De altfel, companiile româneşti cu activitate pe Dunăre şi la Marea Negară, operatori portuari şi transportatori de mărfuri sau autovehicule, înregistrează unele dintre cele mai mari evoluţii ale acţiunilor pe piaţa locală, iar asta în contextul în care portul Constanţa a devenit în contextul războiului ruso-ucrainean o rută esenţială pentru traficul cu mărfuri din regiune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO