Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Producătorul de aluminiu Alro implementează două proiecte de investiţii de 4,2 mil. dolari pentru creşterea capacităţii de control al produselor

Bursă. Producătorul de aluminiu Alro implementează...

Autor: Eduard Ivanovici

23.11.2023, 10:12 214

Alro Slatina (simbol bursier ALRO), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa în funcţie de capacitatea de producţie, implementează două proiecte de investiţii în valoare de 4,22 milioane de dolari, menite să majoreze capacităţile de control al calităţii produselor, conform BVB.

„Aceste investiţii reprezintă un alt pas important în implementarea strategiei Alro de a creşte producţia de produse complexe, cu profitabilitate mare, prin implementarea celor mai bune practici şi a tehnologiilor de înaltă performanţă, eficiente energetic şi prietenoase cu mediul”, spune Gheorghe Dobra, directorul general al Alro.

Compania a semnat contractele de achiziţii cu furnizori internaţionali pentru furnizarea şi instalarea celui de-al doilea sistem de examinare nedestructivă cu ultrasunete (USL) şi a unui sistem de măsurare a conductivităţii electrice la produsele laminate plate. Noile achiziţii permit realizarea unei scanări complete şi automate a plăcilor din aliaje de aluminiu, pe ambele suprafeţe (superioară şi inferioară), asigurând astfel o verificare precisă a structurii interne şi uniformităţii tratamentelor termice la care plăcile au fost supuse anterior, scriu reprezentanţii societăţii

„În felul acesta reuşim să creştem competitivitatea companiei la nivel internaţional, să creăm valoare pentru acţionari, clienţi şi comunitate şi să ne păstrăm poziţia într-un mediu economic extrem de competitive”, continuă directorul general.

Prin utilizarea controlului ultrasonic pentru verificarea structurii interne şi efectuarea măsurătorilor de conductivitate electrică pe ambele suprafeţe ale produsului, împreună cu generarea de rapoarte tip C Scan, se asigură o garanţie suplimentară în ceea ce priveşte calitatea plăcilor din aliaje de aluminiu fabricate, care este specifică produselor cu valoare adăugată mare, reiese dintr-un comunicat.

Alro a raportat o cifră de afaceri consolidată de 2,24 miliarde de lei în primele nouă luni din an, în scădere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, şi o pierdere netă de 394 milioane de lei, de la pierderi de 109,5 milioane de lei anul trecut.

Acţiunile ALR sunt pe minus cu 2% anul acesta, pe un rulaj de 11,3 milioane de lei şi o capitalizare de 1,1 miliarde de lei. Din acţionariat fac parte grupul rus Vimetco (51,2% din capital), Pavăl Holding (23,2%), vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl de la Dedeman, şi Fondul Proprietatea (10,2%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO