Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Producătorul de aluminiu Alro Slatina a semnat un contract cu Airbus, unul dintre cei mai mari producători de aeronave din lume

Sursa foto: Hepta.ro

Sursa foto: Hepta.ro

Autor: Eduard Ivanovici

21.10.2023, 14:06 5086

Alro, producător de aluminiu din Slatina,  listat la Bursă sub simbolul ALR, a anunţat semnarea unui acord multianual cu Airbus, unul dintre cei mai mari producători de aeronave la nivel mondial.

Conform termenilor contractului, Alro va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor, se arată într-un raport publicat la BVB, în care însă nu este menţionată valoarea  acordului.

„Acest nou acord cu Airbus este încă o recunoaştere a capacităţii noastre de a furniza plăci de aluminiu de cea mai bună calitate pentru industria aerospaţială. Într-o piaţă a aluminiului foarte provocatoare şi volatilă, Alro a dovedit constanţă în calitate şi aprovizionare pentru o industrie extrem de exigentă, precum industria aerospaţială. Iar această realizare a fost posibilă datorită investiţiilor noastre constante în tehnologii de ultimă generaţie, procese de producţie şi angajaţi", spune Gheorghe Dobra, CEO al Alro.

Compania din judeţul Olt a semnat primul contract multianual cu Airbus în 2016, începând un an mai târziu furnizarea de produse laminate plate.

Producţia de plăci pentru industria aerospaţială face parte din strategia Alro de diversificare a producţiei de aluminiu cu valoare adăugată mare şi foarte mare şi a fost posibilă datorită investiţiilor constante în tehnologii sofisticate, scriu reprezentanţii companiei.

„În ultimii 20 de ani, Alro a investit 885 milioane de dolari în îmbunătăţirea performanţei tehnologice, diversificarea portofoliului de produse şi îmbunătăţirea eficienţei generale”, conform raportului.

La ora publicării ştirii, acţiunile ALR se apreciau cu 1,3%. Dinamica din ultimele 12 luni este de plus 17%, iar cea de anul acesta de minus 0,3%. Evaluată la circa 1,1 miliarde de lei, societatea este controlată de grupul rus Vimetco, cu 54,2% din capitalul social.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO