Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Raiffeisen vede acţiunile Aquila la 1,35 lei în următorul an: randament potenţial de 28%

Bursă. Raiffeisen vede acţiunile Aquila la 1,35 lei în...

Autor: Tibi Oprea

23.01.2024, 07:00 1198

♦ Analiştii spun că modelul de operare se bazează pe parteneriate de lungă durată cu furnizori de renume care ar trebui să asigure o bună vizibilitate şi o stabilitate a veniturilor.

Analiştii de la Raiffeisen Bank au iniţiat acoperirea pentru acţiunile companiei de distribuţie şi logistică Aquila Part Prod (simbol bursier AQ) cu o recomandare de cumpă­rare şi un preţ ţintă de 1,35 de lei pentru următoarele 12 luni, ceea ce implică un randament potenţial de peste 28% la preţul curent de tranzacţionare, conform unui raport de analiză. „Recomandarea noastră este susţinută de: 1) parteneriatele Aquila de lungă durată cu furnizori de renume în cadrul propriului mo­del de afaceri, care oferă vizibilitate şi stabilitate a vânzărilor; 2) creşterea şi diversificarea portofoliului său de mărci proprii; 3) orientarea compa­niei către canale de distribuţie mai profitabile, valorificând poziţia sa de piaţă; 4) reducerea costurilor de exploatare ca urmare a investiţiilor planificate în logistică şi facilităţi de transport; 5) perspectivele econo­mice favorabile şi tendinţele favora­bile ale industriei“, argumentează Raiffeisen Research.

Modelul de afaceri al companiei Aquila se concentrează pe distribuţie, completată de servicii de logistică şi transport, oferind partenerilor săi capacităţi de lanţ de aprovizionare de la un capăt la altul. Compania dispune de o reţea de distribuţie extinsă care include 67.000 de puncte de vânzare şi acoperă 90% din piaţa naţională de retail. Are una dintre cele mai extinse flote din România (peste 1.600 de vehicule) şi o reţea de logistică de 24 de facilităţi. Totodată, oferă servicii de transport în 20 de ţări şi are o flotă de 112 camioane grele capabile să transporte mărfuri în diferite condiţii de temperatură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO