Burse - Fonduri mutuale

Bursa reacţionează la programul de guvernare care vizează impozitarea pe afaceri şi nu pe profit: indicele BET intră sub pragul de 8.000 de puncte, toate acţiunile companiilor de stat sângerează

Bursa reacţionează la programul de guvernare care...

Autor: Liviu Popescu

29.06.2017, 15:26 955

Indicele de referinţă BET, care urmăreşte cele mai lichide 12 acţiuni tranzacţionate la Bucureşti, a scăzut la 7.944 de puncte la ora redactării acestei ştiri, minus 2,7% faţă de şedinţă precedentă în condiţiile în care toate companiile de stat sunt pe minus.

Cea mai abruptă scădere, cu excepţia Conpet care are data ex-dividend, este la Transgaz de minus 8,3%, urmat de Romgaz, 5,2% şi Transelectrica de 4,7%.

În programul de guvernare se menţionează că statul vrea să impoziteze în trepte cifra de afaceri a companiei şi nu profitul cum era până acum, ceea ce înseamnă că va impozita companiile indiferent dacă acestea sunt sau nu pe profit. Companiile vor plăti astfel impozit din ce în ce mai mare pe măsură ce se dezvoltă. Iar asta ar putea înseamna că emitenţii de stat de la Bucureşti, care plăteau până acum cele mai mari dividende din lume, nu ar mai putea să plătească dividende pe viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO