Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Resource International a cumpărat 2% din Şantierul Naval Constanţa şi a ajuns la o deţinere de 96,8%. Update: vânzătorul a fost Evergent Investments, care şi-a lichidat deţinerea pentru 2,6 mil. lei

Bursă. Resource International a cumpărat 2% din...

Autor: Tibi Oprea

20.11.2023, 16:50 355

Update, ora 17.36: Evergent Investments a anunţat că a realizat vânzarea integrală a deţinerii în Şantierul Naval Constanţa, „companie cu o lichiditate scăzută”, continuând demersurile pentru valorificarea deţinerilor moştenite, cu un potenţial de creştere foarte scăzut. „Prin vânzarea acţiunilor SNC se urmăreşte atingerea obiectivului de valorificare a deţinerilor din portofoliul istoric şi neperformant, conform strategiei investiţionale. Suma obţinută din vânzarea SNC este de 2.601.672 lei şi alimentează necesarul investiţional al companiei”, a transmis societatea la BVB.

Producătorul de nave Şantierul Naval Constanţa (simbol bursier SNC) a anunţat luni la Bursa de Valori Bucureşti că a fost notificată de Resource International SA, acţionar cu 94,8% din capitalul social, că pe 16 noiembrie a achiziţionat 1,3 milioane de acţiuni SNC la preţul de 2 lei pe unitate.

Potrivit calculelor realizate de ZF, tranzacţia s-a ridicat la 2,6 mil. lei, iar pachetul coincide unui procent de 2% din numărul total de acţiuni, ceea ce înseamnă că Resource International SA a ajuns la o deţinere de 96,8% din Şantierul Naval Constanţa.

Potrivit legislaţiei în vigoare, un acţionar cu peste 95% din capitalul social al unui emitent poate declanşa oferta publică de preluare obligatorie şi posibil delistarea companiei. Resource International are sediul în Insulele Marshall.

Compania ce se ocupă cu reparaţia şi construcţia de nave a raportat pentru S1/2023 o cifră de afaceri de 68,6 milioane de lei, cu 67,9% sub nivelul perioadei similare de anul trecut, respectiv 213,6 milioane de lei. De la o pierdere de 5,7 milioane de lei în S1/2022, compania a trecut pe profit de 13,2 milioane de lei la 30 iunie 2023.

Şantierul Naval Constanţa are 130 mil. lei capitalizare, după ce acţiuni SNC au scăzut cu 5,2% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 2,7 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO