Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Romgaz vrea să cumpere un furnizor de gaze şi cere aprobarea acţionarilor

Bursă: Romgaz vrea să cumpere un furnizor de gaze şi...

Autor: Liviu Popescu

06.03.2024, 16:52 4708

Producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (SNG), companie de stat cu o capitalizare bursieră de aproape 20 mld. lei, intenţionează să achiziţioneze un pachet de acţiuni sau active de la o companie care activează în domeniul furnizării energiei electrice şi a gazelor naturale.

Astfel Romgaz cere aprobarea acţionarilor pentru această tranzacţie, potrivit convocatorului publicat miercuri pe bvb.ro.

“Aprobarea achiziţionării de servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi/sau de reprezentare juridică externă a SNGN Romgaz SA necesare pentru achiziţionarea unui pachet de acţiuni/active/ în cazul unui transfer de business de la o societate care activează în domeniul furnizării energiei electrice şi a gazelor naturale”, potrivit convocatorului.

Statul român este cel mai mare acţionar al companiei cu un pachet de 70%. În 2024 acţiunile SNG au urcat cu 2,4% pe tranzacţii de 155 mil. lei. Compania a raportat în 2023 afaceri de 9 mld. lei, în scădere cu 33%, în timp ce profitul net s-a majorat cu 10%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO