Burse - Fonduri mutuale

Bursa se apropie de investitorii straini

26.04.2010, 23:00 32

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat ca a implementat unprotocol standardizat (FIX) cu care sunt obisnuiti investitorii depe alte burse straine sa lanseze ordine de tranzactionare, care vafacilita printre altele transferul de actiuni straine cand va filansat sistemul alternativ (ATS) al Bursei.

Protocolul FIX este un set de specificatii pentru comunicareaelectronica pe baza de mesaje a tranzactiilor de pe pietele decapital, care vor ajuta brokerii straini sa realizeze transferuricu actiuni pe sistemul de tranzactionare Arena al Bursei.

Reprezentantii Bursei spun ca noul protocol, care foloseste unlimbaj universal de comunicare, va contribui la reducereabarierelor de intrare pe pietele administrate de BVB prindiminuarea costului initial pentru un nou participant la sistemulBVB care opereaza cu sisteme FIX-compliant.

BVB urmeaza sa lanseze in perioada urmatoare un sistemalternativ propriu care utilizeaza sistemul Arena si care va daposibilitatea investitorilor de a tranzactiona actiuni listate pebursele internationale.

Brokerii locali au inceput deja sa inregistreze actiuni strainela Depozitarul Central al bursei de la Bucuresti, ultimele vizatefiind cele ale constructorului de automobile german Daimler AG(DAI) si cele ale bancii germane Deutsche Bank (DBK).

Pasul facut de Bursa prin lansarea acestui protocol ar puteafacilita aducerea de catre brokerii straini de actiuniinternationale pe platforma alternativa a BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO