Burse - Fonduri mutuale

Bursa se listeaza in doua luni

08.04.2010, 23:01 15

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) se va lista, in circa doua luni,pe propria platforma, a declarat joi directorul general al BVB,Anca Dumitru.

Ieri a fost ultima zi cand firmele de brokeraj interesate saintermedieze listarea actiunilor BVB puteau achizitiona caietul desarcini, iar astazi este ultima zi in care acestea pot depuneofertele tehnice si financiare.

"Pana acum, 12 intermediari au cumparat caietul de sarcini", aspus Anca Dumitru.

Conducerea BVB a stabilit ca listarea actiunilor proprii trebuierealizata in termen de 90 de zile de la atribuirea contractului deintermediere, iar unul dintre principalele criterii de selectieeste rapiditatea cu care intermediarul isi propune sa realizezepregatirile de listare.

Bursa de la Bucuresti este evaluata in prezent intre 50 si 80mil. euro, pe baza ofertelor de cumparare de actiuni existente inpiata. Bursa a realizat anul trecut un profit net de 8,3 mil. lei(aproape 2 mil. euro) din care va distribui actionarilor dividendede 7,8 mil. lei (1,9 mil. euro). Bursa are 327 de actionari, celemai mari pachete fiind detinute de cele circa 70 de firme debrokeraj active pe piata.

Bursa din Sibiu s-a listat deja pe propria piata de actiuni lasfarsitul lunii ianuarie, fiind cotata la 9,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO