Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Sphera Franchise Group, operatorul lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, şi-a bugetat vânzări de peste 1,64 ml.lei în 2024, plus 12,2% an/an şi profit net de peste 95 mil. lei, în creştere cu 20,1%. Învestiţiile în dezvoltare ajung la 69 mil. lei

Calin Ionescu, CEO, Sphera Franchise Group

Calin Ionescu, CEO, Sphera Franchise Group

Autor: Cristina Bellu

25.03.2024, 09:26 906

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, a bugetat pentru 2024 creşteri de două cifre pentru principalii indicatori financiari.

Astfel, compania şi-a propus să ajungă la vânzări în restaurante de peste 1,64 miliarde lei, plus 12,2% an/an, ca urmare atât a creşterii veniturilor restaurantelor cât şi a deschiderii de noi unităţi, în timp ce profitul net normalizat ar urma să se majoreze cu 20,1% an/an, până la 95,7 milioane lei, şi EBITDA normalizat cu 28,3%, la 189,8 milioane lei.

Bugetul propus, cu acordul Consiliului de Administraţie, va fi supus aprobării la Adunarea Generală Anuală a Acţionarilor din data de 26 aprilie 2024. Acesta a fost construit pe scenariul desfăşurării activităţii în condiţii normale şi a luat în calcul o rată medie a inflaţiei de 6%.

„Ne aşteptăm la un an mai predictibil, deşi nu lipsit de provocări, astfel că ne-am propus să continuăm să creştem în ritmul susţinut al ultimilor ani. Priorităţile noastre rămân dezvoltarea în linie cu principiile de sustenabilitate, crearea de valoare pentru acţionarii noştri şi profitabilitatea sănătoasă”, spune Calin Ionescu, CEO, Sphera Franchise Group.

Creşterea costurilor cu alimentele şi materialele va fi sub cea a vânzărilor, în timp ce costurile cu energia vor fi previzibile şi comparabile cu cele înregistrate în 2023. Ponderea cheltuielilor generale şi administrative (G&A) normalizate în vânzările totale în 2024 va fi mai mică decât în anul 2023, datorită inelasticităţii acestor costuri în raport cu creşterea volumului de activitate, spun oficialii companiei.

În ceea ce priveşte fluxul de numerar disponibil al Grupului, acesta este estimat să se situeze la 116,8 milioane lei, depăşind cu 7,4% nivelul înregistrat în 2023.

Pentru dezvoltarea businessului Sphera Group alocă în acest an în jur de 69 milioane lei, sumă care include deschiderea a 6 noi restaurante KFC în România, remodelări în restaurantele existente, dar şi investiţii în tehnologizare, precum implementarea de soluţii de comandă digitală.

Acţiunile SFG se tranzacţionează în creştere cu 9,73% anul acesta şi cu 85,5% în ultimele 12 luni, având una dintre cele mai ridicate dinamici din indicele BET în această perioadă.

Evaluat la peste 1 miliard de lei, grupul are acţionari pe Tatika Investments Limited (28,6% din capital), Computerland România (20,5%) şi Wellkept Group (17%), conform datelor de la BVB.

 
 
 

  

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO