Burse - Fonduri mutuale

Bursa tocmai a traversat semestrul cu cea mai mare lichiditate din ultimii cinci ani

Bursa tocmai a traversat semestrul cu cea mai mare...

Autor: Dan Grigore Ivan

12.07.2017, 00:04 254

Pe segmentul principal al pieţei de capital de la Bucureşti s-au realizat în primul semestru al acestui an tranzacţii în valoare de 7,1 miliarde lei, cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani, graţie în mare parte listării Digi, dar şi unui climat mai prielnic al întregului teritoriu bursier din regiune.

Din 2012 încoace, rulajul mediu semestrial este în jur de 5,2 mld. lei, cele mai mari valori fiind înre­gis­trate în general când vine vorba de semestre definite de mari listări precum Rogmaz, Electrica sau Digi.

În ultimii cinci ani şi jumătate, indicele BET, referinţa bursei bucureştene, s-a apreciat cu 87,22%, iar valoarea de piaţă a întregului segment principal a crescut de peste două ori, de la 82,9 miliarde lei până la 168,5 mld. lei la sfârşitul lunii iunie 2017, evoluţie susţinută atât de aprecierea companiilor pre-existente, cât şi de listarea unora noi în această perioadă. Spre comparaţie, indicele EuroStoxx 50, ce reuneşte cele mai mari 50 de companii de pe continent, a crescut în perioada ianuarie 2012 - iunie 2017 cu aproximativ 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO