Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Visual Fan (Allview) a încheiat anul 2023 cu afaceri consolidate de 134 mil. lei, o creştere cu peste 19% faţă de 2022. Profit net de 7 mil. lei, plus 48%

Bursă. Visual Fan (Allview) a încheiat anul 2023 cu...

Autor: Tibi Oprea

29.02.2024, 17:24 76

Visual Fan, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW şi deţinătoarea brandului Allview, a înregistrat o creştere cu 19,1% a cifrei de afaceri la nivel de grup, atingând 134 milioane de lei (circa 27 milioane de euro), respectiv cu 48% a profitului, până la 7 milioane de lei (1,4 milioane de euro), arată raportul cu rezultatele preliminarii (neauditate) pentru anul 2023.

Grupul companiei Visual Fan este format din Visual Fan (Allview) – 100%, Visual EV Distribution -  95%, Intervision Trading (AKAI) -  61% şi Headlight Solutions – (12%). Principala companie din grup, Visual Fan (Allview) a generat o cifră de afaceri de aproximativ 108 milioane lei şi un profit net de 4,3 milioane lei, reprezentând un procent de 4% din cifra de afaceri, cu o creştere semnificativă faţă de anul 2022.

„Anul trecut a marcat progrese semnificative în proiectele companiei şi o diversificare continuă a activităţilor pe noi segmente de piaţă, în linie cu strategia „Green by Allview”, în special a diviziei Solar Energy. În segmentul de televizoare şi telefoane, Visual Fan a înregistrat o uşoară creştere a cifrei de afaceri şi a profitabilităţii în comparaţie cu anul 2022, cu toate că în acest an piaţa electronicelor, atât la nivel local, cât şi internaţional, a înregistrat o tendinţă de scădere în ceea ce priveşte volumul cererii, a marjei de profitabilitate şi a puterii de cumpărare a clienţilor finali”, scrie compania.

Pentru anul 2024, Visual Fan şi-a fixat mai multe obiective: Dezvoltarea continuă a portofoliului de device-uri smart rămâne o prioritate, iar lansarea smartphone-ului Soul X20 reprezintă doar începutul unei serii de inovaţii pregătite pentru acest an în care compania sărbătoreşte împlinirea a 20 de ani de la înregistrarea brandului Allview.  Compania va dezvolta divizia Solar Energy şi îşi propune atingerea unui portofoliu de proiecte Full EPC de peste 80 MW.

De asemenea, vrea să îşi extindă noua linie de business, ALLVIEW AUTO, lansând cel puţin încă două modele electrice în 2024, adaptate diverselor nevoi ale clienţilor săi.

Visual Fan a demarat anul cu o mişcare strategică prin achiziţionarea unui nou pachet de acţiuni în cadrul companiei Intervision Trading, atingând astfel un total de 70% din pachetul de acţiuni al distribuitorului exclusiv al brandului AKAI pe pieţele din România, Europa Centrală şi de Est.

„Rezultatele obţinute în 2023 reflectă angajamentul nostru faţă de inovaţie, sustenabilitate şi performanţă. Vom continua pe această traiectorie ascendentă şi în 2024, dezvoltându-ne portofoliul de produse şi servicii, contribuind la modelarea unui viitor mai curat şi eficient energetic”, spune Lucian Florentin Peticilă, CEO al Visual Fan.

Visual Fan are 90 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 82,8% de Florentin-Lucian Peticilă. Acţiunile ALW se tranzacţionează în urcare cu 42,1% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 954.600 de lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO