Burse - Fonduri mutuale

Burse internaţionale: Cu ochii pe New York şi întâlnirea din Algeria

Burse internaţionale: Cu ochii pe New York şi...

Autor: Dan Grigore Ivan

27.09.2016, 00:00 593

Prima dezbatere electorală între cei doi mari candidaţi la preşedinţia Statelor Unite şi întrunirea OPEC din Algeria sunt principalele evenimente de pe radarele investitorilor, scrie presa internaţională. Pe bursele externe, volumele au fost relativ scăzute şi au corespuns cu deprecieri ale principalilor indici bursieri. 

Dolarul american a pierdut 0,35% în faţa monedei unice europene. Bursele asiatice au deschis ziua deprecierilor în lume, după ce indicele Hang Seng, referinţa pieţei de capital din Hong Kong, a coborât cu 1,56%, iar indicele japonez Nikkei 225 a pierdut 1,25%, după ce interpretarea de către investitori a discursului guvernatorului Kuroda a condus la aprecierea cu 0,60% a monedei Ţării Soarelui Răsare.

Cotaţia barilului de petrol Brent a urcat cu 1,52%, alimentată şi de scăderea dolarului în faţa principalelor monede ale lumii; la creştere contribuind de asemenea şi vizita de lucru de două zile a reprezentanţilor OPEC în Algeria, pe a cărei ordine de zi va fi discutată în principal opţiunea privind luarea unei măsuri concertate de îngheţare a producţiei, cu scopul de a ridica preţul aurului negru. Indicele bursei germane a coborât cu 1,52%, tras în jos şi de scăderea cu peste 6% a titlurilor Deutsche Bank, după ce au venit semnale din partea executivului de la Berlin că nu agreează sub nicio formă o variantă prin care una dintre cele mai importante şi reprezentative institutţii financiare germane să fie salvată cu banii contribuabililor.

Valoarea de piaţă a băncii fanion a economiei germane a suferit o depreciere de 56% în ultimul an, una dintre cele mai severe din întreg sectorul financiar mondial. De asemenea, piaţa de capital de la Paris a fost marcată de a doua zi consecutivă de scăderi, după ce indicele CAC 40 a coborât cu 1,65%. Cele mai lovite acţiuni au fost  şi aici companiile ce gravitează în jurul sectorului financiar, valoarea asigurătorului AXA coborând cu 3,57%, în timp ce titlurile băncii franceze BNP Paribas au scăzut cu 3,23%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO