Bursele sângerează, investitorii caută refugiu: aurul urcă la maximul ultimelor nouă luni după ce Coreea de Nord lansează rachete balistice pe deasupra Japoniei

30 aug 2017 Autor: Liviu Popescu

Uncia de aur se tranzacţiona ieri aproape de noul maxim al ultimelor nouă luni şi jumătate, de circa 1.320 de dolari, în contextul escaladării tensiunilor politice prin noul test cu rachetă al Coreei de Nord.

De altfel, în debutul şedinţelor de tranzacţionare de ieri, bursele internaţionale erau lovite de scăderi puternice determinate de faptul că investitorii s-au îndreptat spre activele caracterizate de refugiu, cum ar fi yenul japonez sau aurul.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.08.2017

 

Cuvinte cheie:
Bursele
, coreea de nord
, rachete
, maxim
, urcare
, burse
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide