Burse - Fonduri mutuale

Business Magazin. Cum a ajuns Mihai Constantinescu, un inginer, să investească pe bursă. Când am intrat prima dată am cumpărat acţiuni Petrom de toţi banii şi pe maxim, a fost o întreagă aventură. Ce recomand investitorilor este să se concentreze mai puţin pe a bate piaţa, pentru că este foarte greu, ci pe creşterea veniturilor. Cum arată portofoliul lui

Autor: Tibi Oprea

27.08.2023, 14:03 1960

Investitori mici şi mari, profesionişti şi debutanţi deopotrivă, care activează în domenii dintre cele mai diverse, pun pe tapet strategii de investiţii şi lecţii învăţate în timp pentru a întări zicala „bursa este pentru toţi” şi a mări rândurile investitorilor din piaţa locală. Toate sfaturile sunt adunate în seria de materiale „Profil de investitor” găzduită de Business MAGAZIN.


Mihai Constantinescu face educaţie financiară de 10 ani şi investeşte de şi mai mult timp. Lucrează în industria de asset management încă de la începuturile ei, are un blog şi un canal de YouTube prin care împărtăşeşte din experienţa acumulată de-a lungul timpului şi spune că îşi doreşte să ajute 50.000 de români să înceapă să investească în următorii cinci ani.

„Am început să investesc în 2008-2009, chiar în vârful crizei. Eram la început, nu aveam sume foarte mari, dar cu sumele respective am înregistrat pierderi şi de 60%-70%, cum s-au întâmplat pe bursa românească atunci. Trebuie să spun că am reacţionat emoţional. Am vândut când nu trebuia, am cumpărat din nou sus, apoi piaţa a scăzut foarte tare şi n-am cumpărat când era foarte jos”, povesteşte Mihai Constantinescu, investitor, trainer de educaţie financiară şi director de vânzări în zona fondurilor de investiţii.

Mihai este din Bucureşti. A terminat Facultatea de Inginerie în Limbi Străine de la Politehnică – Inginerie Economică în limba germană. S-a angajat ulterior la ING în divizia de private banking când abia se lansau fondurile mutuale în România, făcând parte din procesul de creare a acestei industrii. După ce a început să lucreze în bancă, a simţit nevoia să continue studiile şi a făcut Institutul Bancar Român. Dar nu s-a oprit aici.

„Pentru că mi-a plăcut foarte mult şcoala, după terminarea Politehnicii am făcut un MBA tot la Politehnică, iar acum doi ani am terminat un executive MBA la universitatea americană Tiffin University. Pentru că îmi place foarte mult zona de investiţii, am făcut CFA Foundation Level, care este cumva parte din CFA nivelul 1. Sunt trainer autorizat CNFPA. Nu am vrut să fiu un administrator de fonduri, dar am vrut să înţeleg mai bine zona aceasta”, completează el.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO