Burse - Fonduri mutuale

Carabulea preia fraiele Bancii Carpatica

07.03.2010, 23:09 70

Ilie Carabulea, cel mai mare actionar al Bancii ComercialeCarpatica (BCC), cu 36,45% din actiuni, a fost numit in functia depresedinte al bancii, in locul lui Viorel Grigore, care nu a primitavizul Bancii Nationale a Romaniei. Analistii sunt de parere caschimbarea de conducere nu va modifica strategia institutiei decredit aflata in pragul celei mai mari majorari de capital dinistorie.

Nicolae Surdu a fost reconfirmat in functia de presedinte aldirectoratului de catre membrii Consiliului de Supraveghere.Numirea celor doi are loc dupa ce la finele lunii februarie BancaNationala a Romaniei a aprobat doar trei dintre cei cinci membripropusi de actionari pentru Consiliul de Supraveghere. Mai exact,BNR i-a avizat pe Ilie Carabulea, Doina Toader si Nicolea Petria camembri pentru Consiliul de Supraveghere al Carpatica si i-a respinspe Viorel Grigore si Ioan Gandila.

"Numirea lui Ilie Carabulea aduce un plus de imagine bancii.Atunci cand presedintele este si cel mai important actionar, estede inteles ca implicarea acestuia in conducerea bancii va fi maimare. Pe de alta parte, strategia bancii nu se va schimba pentru caIlie Carabulea beneficia oricum de influenta asupra conducerii dinpozitia de cel mai mare actionar", a spus Mihai Chisu, broker lasocietatea de intermediere IFB Finwest.

Preluarea functiei de presedinte de catre omul de afaceri sibianare loc la cateva zile distanta de convocarea actionarilor incadrul Adunarii Generale pentru a supune la vot majorarea decapital in valoare de 103,4 milioane de lei (25 mil. euro). Pe 13martie, actionarii Carpatica vor decide daca cea mai mare majorarede capital din istoria bancii va avea sau nu loc.

Actiunile Carpatica au incheiat ultima sedinta de tranzactionarein crestere cu 2,06%, pana la un pret de 0,09 lei/titlu, avand ocapitalizare de 225,7 mil. lei (55 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO