Burse - Fonduri mutuale

Carbochim Cluj strânge 6,4 milioane de lei de la acţionari pentru utilaje

Carbochim Cluj strânge 6,4 milioane de lei de la...

Autor: Ioana Tudor

19.12.2014, 00:04 372

Producătorul de materiale abrazive Carbochim Cluj-Napoca (simbol bursier CBC) începe luni, 22 decembrie, majorarea de capital cu 6,4 milioane de lei, banii urmând să fie investiţi în modernizarea companiei prin achiziţia de utilaje noi, spun reprezentanţii societăţii.

Carbochim va derula până pe 21 ianuarie o ofertă de vânzare a până la 2,56 milioane de acţiuni noi la preţul de 2,5 lei/unitate, cu aproape 50% sub preţul la care s-au tranzac­ţionat cel mai recent titlurile societăţii. Dacă oferta va fi sub­scrisă integral, capitalul producătorului de materiale abrazive va fi majorat până la 16,1 milioane de lei. La ofertă pot sub­scrie acţionarii care deţineau acţiuni la data de înregistrare 19 mai 2014, iar rata de subscriere este de 0,66 acţiuni pentru o acţiune deţinută. Oferta va fi intermediată de firma de bro­ke­raj BT Securities.

Din acţionariatul Carbochim fac par­te pro­ducătorul de materiale electrocasnice Electro­argeş Curtea de Argeş (ELGS), cu 15,7% din titluri, Titus Gheor­ghe Popa şi Mircea-Pietro Ionescu, fiecare cu câte 15% din capitalul so­cial. Restul de 54,1% aparţine altor investitori de pe bursă.

Carbochim a încheiat primele nouă luni cu venituri de 22,2 mil. lei, în urcare cu 6% comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net dublu, de aproape 700.000 lei. „Luând în considerare rezultatele de până acum, estimăm o creştere a cifrei de afaceri cu 10% în 2014 comparativ cu anul precedent. Rămâne însă de văzut care va fi rezultatul final ţi­nând cont că în decembrie se lucrează doar o jumătate de lună şi este o perioadă mai slabă“, a afirmat Viorel Popo­viciu, directorul general al Carbochim. Anul trecut Carbo­chim a avut afaceri de 28,5 mil. lei. Acţiunile Carbo­chim s-au tranzacţionat cel mai recent pe 10 decembrie, la preţul de 4,92 lei/ unitate. Compania are o capitalizare bursieră de 19,1 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO