Burse - Fonduri mutuale

Ce ar putea influenţa Bursa de Valori Bucureşti în toamna lui 2023: măsurile de reducere a deficitului şi distribuirea a 9,3 mld. lei sub formă de dividende de la Fondul Proprietatea

Ce ar putea influenţa Bursa de Valori Bucureşti în...

Autor: Liviu Popescu

Corecţia acţiunilor Fondului Pro­prietatea pe 7 septembrie, iar ulte­rior, pe 29 septembrie, distri­buirea a 9,3 miliarde de lei sub formă de dividende către acţionari de pe urma IPO Hidroelectrica este eve­nimentul principal al lunii septembrie.

Iar asta pentru că pe de-o parte investitorii ar putea să tranzacţioneze acţiuni FP în apropierea datei de înregistrare şi ex-date, iar pe de altă parte o parte din acei bani s-ar putea întoarce în acţiuni, ceea ce va aduce şi creşteri de preţuri.

Dar tot în această toamnă investitorii ar putea vedea o con­cluzie a negocierilor din România şi autorităţile europene pentru mă­surile de reducere a deficitului. Printre aceste măsuri s-ar putea nu-măra eventuale taxe, inclusiv pentru companii listate.

„Deocamdată în piaţă se simt influenţele mişcărilor pozitive din pieţele externe“, spune Marcel Murgociu, director de tranzacţionare al Estinvest Focşani, una din cele mai vechi societăţi de brokeraj din România.

„În această perioadă se aşteaptă rezultatul negocierilor dintre Guvernul României şi UE cu privire la procentul de deficit bugetar, precum ce măsuri adoptă guvernul cu privire la reducerea deficitului. Probabil că aceste două elemente ar putea să influenţeze piaţa, în general“, spune el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO