Burse - Fonduri mutuale

Ce evenimente au mişcat bursa în primele trei luni

Ce evenimente au mişcat bursa în primele trei luni

Autor: Radu Bostan

14.04.2015, 00:05 438
Începutul de an a adus veşti proaste pentru Electrica, cel mai mare distribuitor de ener­gie, care a ratat două oportunităţi de achiziţii prin care şi-ar fi mărit businessul şi profitul dintr-un foc. Bursa a lansat piaţa alternativă AeRO, care ar trebui să atragă viitoarea generaţie de emitenţi, dar în paralel s-a dat liber şi pentru listările duale pe bursele concurente din Europa. Bursa a bătut pasul pe loc în T1, inves­titorii străini fiind atraşi de ran­da­mentele mai mari de pe pieţele europene mature decât de profiturile şi dividendele „perlelor“ energetice de la Bucureşti.
 
 
1. Enel rămâne în România
 
Grupul italian Enel a anunţat pe 18 februarie că suspendă temporar vânzarea activelor din România şi o lună mai târziu a decis să renunţe definitiv la acest proces. Achiziţia reţelelor de distribuţie din Banat, Muntenia şi Dobrogea atrăsese interesul Electrica (EL), aflată în căutarea unor plasamente rentabile pentru cashul din oferta publică iniţială, şi Nuclearelectrica (SNN), care dorea să-şi diversifice businessul cu o activitate mai stabilă şi profitabilă. În aprilie, Electrica a pierdut o altă ţintă de achiziţii după ce nu a reuşit să cadă la înţelegere cu Fondul Proprietatea (FP) privind preţul participaţiilor minoritare la filialele de distribuţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO