Burse - Fonduri mutuale

Ce influenţă va avea brokerul asupra preţului Proprietatea

19.08.2010, 23:56 21

Câştigătorul mandatului de intermediere a listării FonduluiProprietatea va trebui să atragă atenţia marilor investitoristrăini asupra celei mai mari listări din istoria Bursei de laBucureşti, având o influenţă asupra preţului la care se vortranzacţiona acţiunile în piaţă.

"Brokerul este important pentru statul român. Dacă preţul detranzacţionare va fi peste valoarea nominală, efortul de acordare adespăgubirilor de către stat se va reduce", a spus Ionuţ Popescu,directorul general al Fondului Proprietatea.

După listarea Fondului, foştii proprietari vor primi despăgubiriîn acţiuni FP calculate în funcţie de preţul de tranzacţionare dinpiaţă, şi nu la valoarea nominală de un leu ca acum. Dacă preţulacţiunii va fi peste valoarea nominală, atunci statul român vaacorda mai puţine acţiuni foştilor proprietari. Intermediarullistării va fi selectat din rândul celor nouă brokeri care s-auînscris în licitaţie: consorţiile formate din BRD-ING-RaiffeisenCapital& Investment, KBC Securities - UniCredit CA-IB şiconsorţiul BCR-Wood&Company-Intercapital Invest, precum şibrokerul independent BT Securities. Câştigătorul licitaţiei vaîntocmi prospectul de admitere la tranzacţionare - un fel de cartede vizită a Fondului în faţa marilor investitori străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO