Burse - Fonduri mutuale

Ce pericole se ascund în spatele desfiinţării pieţei RASDAQ

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

05.12.2014, 00:07 1007

Cea mai mare temere a micilor acţionari este că prin desfiin­ţarea pieţei RASDAQ companiile se vor muta pe un sistem alternativ de tranzacţionare (ATS) unde nu se aplică regulile de ofertă publică de preluare, în timp ce companiile listate pe această piaţă trebuie să facă faţă unei provocări şi mai mari: să facă rost de bani pentru a putea plăti acţiunile răscumpărate de la acţionarii care vor să se retragă din firmă.

Piaţa RASDAQ, pe care acum se tranzacţionează 900 de companii în valoare de 7,6 miliarde de lei, se va desfiinţa pe 24 octombrie 2015. Micii acţionari se tem astfel că transferul de pe RASDAQ pe ATS nu ar fi decât temporar şi că vor fi prejudi­ci­aţi prin faptul că acţionarul majoritar va retrage compania de la tranzac­ţionare, iar ei vor rămâne captivi într-o societate închisă.

„Vom modifica chiar săptămâna viitoa­re Regula­mentul 17 astfel încât să nu mai fie posibilă retra­ge­rea unei companii de la tranzacţionare de pe ATS fără a face ofertă de pre­luare minoritarilor“, a spus Mircea Ursache, vicepreşe­dintele ASF, responsabil cu piaţa de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO