ZF 24

Ce portofoliu de investiţii recomandă managerii care au 3 mld. euro în administrare

Ce portofoliu de investiţii recomandă managerii care au...

Autor: Liviu Popescu

26.11.2017, 08:05 3926

Cei mai mari manageri de bani din România, care au în ad­ministrare aproximativ 3 mld. euro, împart aceleaşi opinii când vine vorba de structura unui portofoliu de investiţii: in­vestitorul să se orienteze într-un plasament pe termen lung, diver­sificarea să fie prezentă în orice portofoliu, iar clientul să rea­lizeze „un autoportret“ al acceptării riscurilor în condiţiile în care unele persoane pot suporta stresul indus de volatilitatea por­tofoliului mai bine, iar altele nu pot accepta pierderi aproape deloc.

Raiffeisen Asset Management, al doilea cel mai mare ad­mi­nis­trator de bani din România, cu active nete de 6,7 mld. lei, spu­ne că cele mai bune practici în domeniul planificării financiare re­co­mandă menţinerea unei rezerve financiare în active lichide echi­valente cu cheltuielile curente pe un orizont de cel puţin şase luni. „Aşteptările de randament ale unui investitor trebuie corelate cu profilul său de risc şi orizontul investiţional pe care acesta şi-l poate asuma“, spun reprezentanţii Raiffeisen AM.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO