Burse - Fonduri mutuale

Ce se întâmplă la bursă. Indicele BET a uitat de creştere în aprilie pentru prima dată în acest an. Ce se va întâmpla până la sfârşitul anului?

Ce se întâmplă la bursă. Indicele BET a uitat de...

Autor: Dan Grigore Ivan

02.05.2018, 00:07 1884

Indicele BET, referinţa bursei locale, a scăzut cu un punct în luna aprilie, până la 8.713 puncte, deşi a patra lună a lunii a adus, pentru scurt timp, la Bucureşti şi cel mai înalt nivel atins după mai bine de zece ani, respectiv spargerea pra­gului de 9.000 puncte. Până la depăşirea maximului isto­ric de 10.813 puncte, atins în iulie 2007, indicele BET mai are de crescut cu peste 20%. Bursa de la Bucureşti rămâne printre cele mai perfor­man­te din regiune şi din lume, cu o apreciere de la înce­putul aces­tui an de 12,37%. În Europa, luna aprilie a fost una ge­ne­roasă, după ce media europeană figurează cu o apreciere de 5,21%, ceea a corespuns şi cu intrarea indicelui EURO STOXX 50, ce reuneşte cele mai mari 50 de companii euro­pene, în teritoriu pozitiv, respectiv cu un avans de 0,93%. Luna aprilie a fost definită la Bucureşti de propunerile de dividend şi în parte de anumite aprobări ale acestora, precum şi de începutul perioadei de raportări aferente primului trimestru. Banca Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emitent de la Bucureşti, a deschis sezonul raportărilor, însă marea majoritate a rezultatelor vor veni însă la jumătatea lunii mai, doar în data de 15 fiind programaţi şapte din cei 13 constituenţi ai indicelui BET. Totodată, în luna aprilie acţionarul majoritar al producătorului de medicamente Zentiva (SCD) a cumpărat 48,21 milioane de acţiuni în cadrul ofertei publice de cumpărare, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti. Acţiunile au fost achiziţionate la un preţ de 3,5 lei per unitate, echivalentul unei tranzacţii totale de 168,7 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO