Burse - Fonduri mutuale

Ce spune Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti, Ludwik Sobolewski, cu privire la ieşirea Marii Britanii din UE: Rolul Londrei ca centru financiar global va fi consolidat

Ce spune Directorul General al Bursei de Valori...
24.06.2016, 16:44 881

Directorului General al Bursei de Valori Bucuresti, Ludwik Sobolewski, spune că rolul Londrei ca centru financiar global va fi consolidat odată cu ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.


"În primul rând, confirmă cât de adevărată este zicala că singurul lucru sigur în viaţă este schimbarea.


 În al doilea rând, în ceea ce priveşte lumea investiţiilor, implicaţiile negative inevitabile din punct de vedere politice pentru UE, pot produce o schimbare în atitudinea investitorilor şi a instituţiilor financiare. Raţionamentele, punctele de vedere şi opiniile pot fi formate mai mult în modul "de la caz la caz" şi nu pe un set restrâns de indicatori globali, aceasta din urmă fiind tipică pentru capitalismul global.

Acest lucru ar fi o schimbare bună pentru ţări precum România.


În al treilea rând, rolul Londrei ca centru financiar global va fi consolidat, pentru că City-ul nu va fi supus constrângerilor birocratice ale UE şi direcţiei copleşitoare către supra-reglementare.


Pe scurt, impactul Brexit este, în opinia mea, foarte divers şi nu întotdeauna negativ. Oricum, aceste zile în pieţele bursiere sunt bune pentru cei care cumpără."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO