Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare administrator de fonduri pariaza pe leu

08.12.2009, 23:10 18

Dragos Neacsu, presedintele societatii de administrare ainvestitiilor Erste Asset Management, cu active in gestiune depeste 340 mil. euro, mizeaza pe o reducere a dobanzii de referintapana la 6% si pe o apreciere a monedei nationale in 2010.

"Cred in moneda nationala. Anul viitor, leul va avea o evolutiepozitiva, cursul continuand sa se aprecieze pana la 4,1-4,2 leipentru un euro si doar conjunctural sa coboare sub pragul de 4 lei.De asemenea, este posibil ca dobanda de referinta sa coboare panala 6%, in contextul imbunatatirii situatiei economice", a spusel.

Erste Asset Management, cu active in gestiune de peste 300 mil.euro de la peste 57.000 de investitori, este cel mai mareadministrator de fonduri mutuale, detinand o cota de 47% din piatalocala a fondurilor mutuale. Societatea administreaza un portofoliude sapte fonduri mutuale, BCR Monetar fiind cel mai mare, cu activenete de 180 mil. euro.

In opinia lui Neacsu, revenirea pe crestere a economiei va avealoc in 2010, insa va depinde in mare masura de modul in care clasapolitica va rezolva problema reducerii cheltuielilor cu salariilebugetarilor.

"Sectorul privat a dus greul perioadei de criza, dovada stau sireducerile de costuri. Este insa un test de maturitate pentruguvernanti si clasa politica ca nodul gordian, reprezentat decheltuielile cu salariile bugetare, sa fie taiat", a completatel.

Neacsu tinteste anul viitor spre active in administrare de panala un miliard de euro, sperand sa ajunga la aproape 180.000 declienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO