Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare conglomerat american este în cădere liberă: Acţiunile GE s-au prăbuşit cu 7,4%

Cel mai mare conglomerat american este în cădere...

Autor: Ştefan Stan

24.05.2018, 13:01 422

Acţiunile General Electric s-au prăbuşit, într-o şedinţă de tranzacţionare extrem de activă, care a dus la cea mai mare vânzare de acţiuni din ultimii nouă ani. Pierderile a început să accelereze în timpul unui discurs al lui John Flannery, CEO al GE, iar acţiunile au scăzut până la minus 7,4%. Volumul de acţiuni puse la vânzare a fost de peste 110 milioane de titluri, mult peste media zilnică de 61 mil. 

Acţiunile grupului s-au îndreptat spre cea mai mare scădere de o zi de la 13 noiembrie 2017, când Flannery, atunci nou numit în funcţia de CEO, a dezvăluit un plan de transformare care includea reducerea drastică a dividendelor. 

În timpul conferinţei, când Flannery a fost întrebat de ce credea că acţiunile au început scadă, a sugerat că ar avea de-a face cu dezamăgirea investitorilor legată de cât de ”deliberată” este intenţia companiei de a îşi îndrepta bilanţul, ceea ce a dus al o scădere şi mai mare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO