Burse - Fonduri mutuale

Cererea pentru acţiuni Romgaz a depăşit orice aşteptări: pe tranşa de retail s-au subscris peste 4,9 mld. lei, de 2,6 ori valoarea întregii oferte

Cererea pentru acţiuni Romgaz a depăşit orice...

Autor: Andrei Chirileasa, Roxana Pricop

01.11.2013, 00:08 320
Nivelul ridicat al subscrierilor pe tranşa investitorilor mici obligă statul şi intermediarii să aloce mai multe acţiuni pe această tranşă. CEO-ul Bursei de Valori Bucureşti şi investitorii locali solicită ca o parte cât mai mare din ofertă să fie vândută pe bursa locală şi nu prin GDR-uri pe bursa de la Londra. Preţul de vânzare al acţiunilor şi alocarea urmau să fie decise noaptea trecută, după finalizarea introducerii ordinelor.
 
Investitorii „mici“ au subscris peste 153 de milioane de acţiuni în oferta prin care statul vinde pe bursă 15% din acţiunile Romgaz, cea mai pro­fi­ta­bilă companie pe care o are în porto­foliu, potrivit datelor disponibile în sis­temul bursei de la Bucureşti ieri, la ora 19:00.
 
Subscrierile s-au realizat la preţul de 32 de lei pe acţiune, astfel că valoarea totală a ordinelor se ridica la peste 4,9 miliarde de lei, iar intermediarii ofertei încă mai introduceau ordine în sistem.
 
Nivelul subscrierilor este de peste 2,6 ori mai mare decât numărul total al acţiunilor vân­dute în ofertă, de 57,8 milioane de acţiuni. Tranşa alocată în prospect micilor in­vestitori reprezintă 15% din ofertă, adică 8,67 milioane de acţiuni, dar poate fi majo­rată de către stat, deoarece gradul de supra­sub­scriere, care a ajuns deja la de 15 ori, este mult mai mare decât pe tranşa investitorilor instituţionali, care a fost suprasubscrisă de 4 până la de 6 ori, conform infor­maţiilor care circulau ieri în piaţă. Subscrierile de pe tranşa investitorilor institu­ţionali sunt secrete.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO